Sinds enkele jaren is de Bastard Kamodo BBQ niet meer weg te denken uit BBQ-land. Menig BBQ liefhebber heeft er één en niet zonder reden natuurlijk! Of het nou vriest of dooit, de Bastard kan je altijd gebruiken, wat hem ook zo perfect maakt voor het wispelturige weer van Nederland. Kan ook niet anders dan dat het een Nederlands design is! Nu de zomer over is, willen we natuurlijk nog steeds gebruik maken van deze oerdegelijke BBQ. Maar wie zijn inspiratie een beetje kwijt is geraakt, kan wel een aantal recepten gebruiken. Speciaal voor de BBQ liefhebbers die het hele jaar door willen grillen, hebben we een paar recepten op een rij gezet.

Winterse sferen

De zomer is voorbij, maar de grill roept je nog steeds. Wij zullen je er niet raar op aankijken. Maar wat is nou een typisch winters recept voor op de Bastard? Wat dacht je van een overheerlijke Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook? Door het hoge vetgehalte in dit vlees, krijg je een overheerlijke smaak en hoef je zelf maar weinig kruiden toe te voegen. Je bent met vijf ingrediënten klaar, en de knoflook is natuurlijk het allerbelangrijkste! Zorg dat je een kilo Côte de Boeuf klaar hebt liggen en één bol knoflook. Neem de bol knoflook en snijd de bovenkant er vanaf, zodat je de teentje net ziet. Zet de bol nu op een stuk aluminiumfolie en druppel er wat olijfolie overheen. Bestrooi met een beetje zeezout en zwarte peper en vouw de knoflook vervolgens in het aluminiumfolie. Even laten garen en smullen maar! Dit kan je trouwens prima serveren met geroosterde pompoen. Dit geeft het geheel een winters karakter.

Lentefris 

En wat is nou beter in de lente dan een lekker stuk vis op de Kamado Bastard? Ga bijv. voor een oosterse zalmspies. Makkelijk gemaakt en heerlijk om te serveren aan je gasten. Zorg voor een mals stuk zalm en maak een overheerlijke marinade met :

  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • rode peper naar smaak
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Hussel het geheel door elkaar en laat de zalmstukjes een half uurtje trekken in de marinade. Gooi ze op de BBQ en na drie minuten kan je heerlijk genieten van een overheerlijke zalmspies. Het water loopt me in de mond als ik er al denk!

Zomer en herfst

Natuurlijk wil je in de zomer en herfst ook nog BBQ’en. Wat zijn jullie favoriete recepten voor deze seizoenen? Wij zijn eigenlijk benieuwd naar jullie mening en vragen dan ook om zelf met goede ideeën te komen. In de herfst houden wij bijv. erg van herfstgroenten, die je lekker roostert op je Bastard. Hierbij moet je denken aan pompoen, wortel, ui, zoete aardappel en paprika. In de zomer ga je natuurlijk voor lichtere stukken vlees zoals kip en kalkoen. Je kunt natuurlijk ook variëren met allerlei soorten smaken en groenten. Welke vinden jullie het lekkerst?