De afgelopen zomer heb ik mijn middelbareschooldiploma voor VWO gehaald. En na een fantastische zomer vol met leuke reizen en feestjes ben ik gaan studeren in Utrecht. Hier kwam natuurlijk een hoop bij kijken. Ik ben namelijk niet alleen gaan studeren maar ook voor het eerst op kamers gegaan. Er waren dus een hoop nieuwe dingen die ik moest kopen voordat ik aan mijn studie ging beginnen. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste dingen die ik heb aangeschaft voor mijn studie.

Een tweedehands fiets

Natuurlijk is het ontzettend logisch dat ik als Nederlandse vrouw al een fiets had, maar aangezien ik in Utrecht ben gaan studeren leek me een tweede fiets wel zo handig. Ik besloot dat om verschillende redenen. In de grote studentensteden worden fietsen nog weleens gestolen of beschadigd. Daarom wilde ik mijn mooie damesfiets niet op het spel zetten. Ik kocht een goedkope tweedehandse fiets en ben deze gaan gebruiken om te fietsen naar de universiteit en terug maar ook voor fietsen naar feestjes etc.

Boeken en notitieblokken

Ik ben misschien ouderwets maar waar iedereen tegenwoordig al zijn werk op een laptop doet vind ik het nog altijd heel fijn om te schrijven in een schrift. Naar mijn mening is dit een betere manier om informatie vast te houden. Daarom ben ik schriften en notitieblokken gaan inslaan voordat ik aan mijn studie begon. En natuurlijk moest er ook flink geïnvesteerd worden in boeken. Ik kan over het algemeen aanraden om je studieboeken tweedehands van een oudere student te kopen aangezien deze boeken erg duur zijn. Je bent zo honderd euro aan slechts één boek kwijt wanneer je ze nieuw inkoopt.

Kamer inrichten

De belangrijkste stap die ik moest ondernemen voordat ik aan mijn studie begon was natuurlijk de inrichting van mijn kamer. Op kamers gaan was een heel avontuur voor mij. Ik kreeg een kleine kamer te pakken in Utrecht in een studentenflat waar ik een eigen douche en badkamer had maar de keuken moest delen. De kamer was klein, slechts 13 vierkante meter en daarom was het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de ruimte die ik had. Ik had daarom een hoog bed zodat ik veel spullen kwijt kon onder mijn bed. Daarnaast maakte ik ook effectief gebruik van de muren om daar dingen te kunnen opslaan. Op deze manier had ik toch alles wat ik nodig had in mijn kleine kamertje.